tiistai 17. kesäkuuta 2014

Haiku leipoo, osa 1: Maailman parhaat browniet, astetta synkemmät

Nämä browniet kuvaavat sielunmaisemaani. Raskassoutuisia leivontahetkiä toivottaa Haiku.
Maailman parhaat browniet, tällä kertaa Kolmen Kaverin suklaajäätelöllä.

Kauppalista

  • 1 bataatti, kuorittuna ja karkeaksi raastettuna, noin 4,5 - 5 dl raastetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl vaniljasokeria tai 1 maustemitta vaniljaa
  • reilu 1 dl raakaa hunajaa. Lämmitä hetki mikrossa, jos ei ole juoksevaa.
  • reilu 1 dl oliiviöljyä
  • reilu 1 rkl leivinjauhetta (kyllä, reilu ruokalusikallinen)
  • ½ rkl ruokasoodaa
  • 2 - 2½ dl (makeuttamatonta) kaakaojauhetta (oman maun mukaan)
  • 2 rkl maissijauhoa (alkuperäisen reseptin kookosjauhoa on vaikea löytää)
  • n. 100 g suklaata rouheena suoraan taikinaan tai sulatettuna valmiin brownien päälle

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 185°C. Voitele n. 20 x 20 cm neliövuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
  2. Sekoita bataattiraaste, kananmunat, vaniljasokeri, hunaja ja oliiviöljy isossa kulhossa.
  3. Lisää kulhoon leivinjauhe ja ruokasooda ja sekoita jälleen.
  4. Lisää kulhoon kaakaojauhe, sekoita.
  5. (Lisää kulhoon suklaarouhe, jos et jaksa tehdä suklaakuorrutetta erikseen.)
  6. Lisää viimeisenä maissijauho.

Kun taikina on tasaista, kaada se leivinpaperilla vuorattuun neliövuokaan. Hyvä paksuus on hilirapiat 2,5 cm. Tällää uuniin noin 25-30 minuutiksi. Anna jäähtyä 5-10 min, käy kimppuun ja tuhoa hyvässä seurassa. Tai jos jaksat, sulata mikrossa suklaata, kaada paistoksen päälle ja käy kimppuun ja tuhoa hyvässä seurassa. Hyviä kavereita brownieille ovat jäätelö, mansikat ja/tai lasillinen hyvää argentiinalaista punaviiniä.

Alkuperäisestä reseptistä Suomen oloihin sovitellut Haikun mamma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti